Herion Services

by Tony krijnen

POP3 account toevoegen aan Windows 8 

Wanneer je graag gebruik wil maken van POP e-mail in Windows 8 kun je geen POP3 account in de standaard mail cliënt toevoegen. Dit is omdat een POP e-mail account bijzonder onveilig is, de account gegevens voor een POP account gaan bij het ophalen van de e-mail niet versleuteld over het Internet. Zeker wanneer men gebruik maakt van een publiek WiFi zonder encryptie zijn deze gegevens zo uit de lucht te plukken. Hieronder zie je een screenshot van een programma genaamd WireShark waar in een netwerk trace het aanmelden bij een POP account is onderschept. De gebruikers naam en wachtwoord zijn duidelijk leesbaar en zijn dus te misbruiken.

image

Wil je toch gebruik maken van POP3 e-mail dan heb je twee opties. De eerste en gemakkelijkste manier is om op Windows 8 (Dit gaat aleen niet op een Windows 8 RT Tablet) een mail cliënt zoals Microsoft Windows Mail van de Windows Essentials suite te installeren, of een andere POP3 cliënt. Om Windows Essentials te installeren klik je op deze link:

image

http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-live/essentials-home 

Je kunt daarna in Windows Live Mail je POP account instellen en gebruiken maken van de e-mail cliënt.

Er is echter een truc waarmee je ook je gewone POP3 adres kunt omzetten naar een Hotmail adres. Dit adres is dan weer prima te gebruiken in de standaard Windows 8 Mail cliënt. Volg daarvoor de volgende stappen.

 1. Ga naar www.passport.com
 2. Klik onder bij op “een bestaand e-mail adres gebruiken” op “Nu beginnen”
  image
 3. Geef dan je bestaande POP3 e-mail account op. Er wordt nu een e-mail gestuurd naar dit account met een link waar je op moet klikken om het e-mail account te bevestigen. Als je dit gedaan hebt is je POP3 nu ook een LiveID of Microsoft Account geworden.
 4. Ga nu naar http://Outlook.com
 5. Log hier in met je eigen POP3 e-mail adres en het wachtwoord dat je hebt opgegeven bij het aanmaken van het LiveID.
 6. In het voorbeeld hieronder heb ik een gratis POP3 e-mail account aangemaakt bij lavabit.com, vandaar dit adres in de screenshots.
 7. Er komt een banner onderin de mailbox met de mogelijkheid om ook de e-mail van jouw pop3 account te ontvangen in Outlook. Klik op de aan de slag link. image
 8. Geef op waar je de e-mails voor dit account wilt opslaan:
  image
 9. Klik daarna op Postvak In
  image

Nu de mail aan het POP account ook binnenkomt in Outlook.com gaan we dit account toevoegen aan de Windows 8 cliënt.

 1. Start de Mail client
 2. Druk op Windows toets + C om het Charm menu te openen. (Dit is het menu met opties aan de rechterkant.)
  image
 3. Klik op Instellingen (of Settings)
 4. Klik op Accounts
  image
 5. Klik op “Voeg een account toe
  image
 6. Klik op Hotmail
 7. Geef je POP3 e-mail adres als LiveID en wachtwoord op:
  image
 8. Succes met het gebruik van de Windows 8 client met je POP3 account!
  image

tony
hypert2a

Stay in touch? Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief, volg mij op Twitter (of TechNet) en meld je aan op onze Be-Init Community site!)

Friday, December 21, 2012 9:39:15 AM Categories: herion POP3 Tips en tricks tonykrij Windows 8